In het hart van West-Vlaanderen is er een stem die opvalt in de literaire wereld: Hans Doheyn, ook bekend als Hans J. Russelle, diep geworteld in de grond van Veurne en Diksmuide, en met een vleugje Zeeuws-Vlaamse charme.

Opkomst van een literaire held

Doheyn is niet alleen een gevierd auteur, maar vervult ook een cruciale rol als politierechercheur bij de lokale politie in Damme/Knokke-Heist. In minder dan twee jaar tijd heeft hij een indrukwekkende trilogie van misdaadromans voltooid. Zijn laatste creatie, ‘Dat ene detail’, schittert nu op de boekenplanken.

Spiegels uit het verleden

In 2021 verraste Russelle de literaire gemeenschap met zijn debuut ‘Steek angst in je vijand’. Dit meesterwerk, dat drie keer werd herdrukt, werd al snel gevolgd door ‘De koffer vol kleuren’. Nu nodigt ‘Dat ene detail’ lezers uit om de avonturen van Jack en Rachel opnieuw te volgen, personages die op bepaalde manieren reflecties zijn van de auteur en zijn geliefde echtgenote.

Duik in ‘Dat ene detail’

Een schokkende inbraak in Knokke-Heist zorgt voor veel opschudding wanneer er meerdere levens worden geëist. Het verhaal is als een schilderij vol spanning, humor, romantiek en herkenbaarheid, waarbij elk penseelstreek de complexiteit van de menselijke aard onthult. Een jonge protagonist, Joey, schijnt helder, belichtend dat uniek zijn zowel een zegen als een vloek kan zijn.

De inspiratie voor deze verhalen is diep persoonlijk. Russelle trekt uit zijn rijke archief van ervaringen als rechercheur, waarbij hij de nuances van de menselijke psyche verkent. Hij weet als geen ander hoe het is om op het kruispunt van recht en moraliteit te staan.

Van een trilogie naar een tetralogie

Terwijl de inkt van ‘Dat ene detail’ nauwelijks droog is, zet Russelle al zijn zinnen op een vierde boek. De wereld van de misdaad blijft hem intrigeren, waarbij de motieven en de verstrengeling van waarheid en leugens eindeloze mogelijkheden bieden.

Aankomende evenementen

Voor degenen die hongerig zijn naar meer, presenteert Hans J. Russelle zijn nieuwste literaire werk op dinsdagavond 17 oktober 2023 om 19:00 uur in de bibliotheek van CC Scharpoord. Voor handtekeningliefhebbers is er een signeersessie op vrijdag 6 oktober om 19:00 uur in Casa Portiera Aardenburg.

Bestellen en contact

‘Dat ene detail’ is verkrijgbaar voor €21 bij uitgeverij Het Punt.
Voor een gesigneerd exemplaar kunt u terecht op www.russellebooks.com.
Voor media-informatie kunt u contact opnemen met Hans J. Russelle op +32 473 68 19 82.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.