Uit deze vergadering onthouden we dat:

 Het personeel de verschillende alarmen, die in het gebouw kunnen afgaan, niet kent. Er zal dus een aangekondigde oefening gehouden worden, waarbij de alarmen getest en uitgelegd worden. Er zijn nl. 4 verschillende alarmen: Inbraakalarm, brandalarm, evacuatiealarm en de paniekknop.

 Uit het verslag van het bezoek aan de gebouwen blijkt dat er vooral klachten zijn over de kwaliteit van het licht. Het licht zou te fel zijn nadat de zonnewering de lokalen verduistert. De firma gaat aangesproken worden om dit opnieuw af te stellen.

Ook de airco levert enkele klachten op, maar dat is moeilijk op te lossen, daar het hier nogal persoonsgebonden is en dat in het zelfde lokaal een verschil is voor personen die aan een raam zitten of niet. Er gaat bekeken worden of met een herpositionering het probleem kan opgelost worden.

Over het gebouw in Hoeselt was een opmeking over enkele kabels die nog niet wegewerkt waren en die voor valpartijen zou kunnen zorgen. Ook de afwezigheid van een paniekknop was hier een minpunt. Dit kan opgelost worden door de aanwezige inspecteur altijd in te loggen, zodat de paniekknop op de handzender kan gebruikt worden.

Ook in het gebouw in Riemst waren er opmerkingen over losliggende kabels.

 De onlangs aangekochte fluo hesjes beantwoorden aan de vooropgestelde ISO norm, maar zijn niet practisch, omdat dit hesjes met lange lange mouwen zijn. Dit wordt als niet practische ervaren, omdat men ze niet kan dragen over een jas, want de mouwen zijn te smal. Men zou zulke grote maten moeten bestellen, dat in de zomer, als ze over de hemden of polo's gedragen worden, de collega's er belachelijk uitzien. Deze hesjes worden dus ook niet gedragen. De vergadering gaat akkoord om de terug de hesjes zonder mouwen te bestellen, die echter niet voldoen aan het percentage reflecterende en fluoricerende stof om de ISO norm te halen.

 Volgende aankopen werden goedgekeurd: chiplezer voor honden en katten, smartphones voor de recherche, noodhulp en project en drugsteam, discrete  kogelwerende vesten voor recherche, motards en drugsteam en één skoda octavia combi. Verder werd de ombouw van reeds aangekochte dienstvoertuigen goedgekeurd en de aankoop van 6 FX trainingspistolen Glock 17T FX.

De herinrichting van de wapenkamer werd goedgekeurd en de installatie van lockers.

 Op vraag van vele personeelsleden werd onderzocht om een bruiswaterinstallatie te kopen of te huren. Er werden verschillende offertes gevraagd en hieruit blijkt dat het huren van een installatie via Proclim het voordeligst is.