Op donderdagavond 25 januari 2018 organiseerde het NSPV, in vakbondsfront met anderen, een actie aan de gemeenteraad van Ukkel.
Het nationaal bureau vroeg een nationale mobilisatie voor deze actie binnen het NSPV.

Het onderwerp:

Het discussiepunt in de zone Marlow (Oudergem - Ukkel - Watermaal-Bosvoorde) is kort geschetst het volgende:

  • Zonder enig overleg besliste de gemeente UKKEL het gebruik van een parkeerkaart op 200 EURO te brengen, ook voor het politiepersoneel. Terwijl dit in de andere gemeente van politiezone aanmerkelijk lager is.  Het gemiddelde in het Brusselse gewest is 75 EURO !!
  • Hierbij werd het overleg voor de eerste keer genegeerd. Argumenten dat wij geen 9 to 5 job hebben, en dat openbaar vervoer niet altijd een opties is worden compleet genegeerd.
  • De discussie evolueerde naar een staking aanzegging, dewelke op het OCP423 kwam. De burgemeester van UKKEL stuurde zijn kat, deze van OUDERGEM kwam wel maar kon eigenlijk niets beslissen aangezien politiereglementen gemeentelijk materie zijn.  Hierbij werd het overleg voor een tweede maal, respectloos, genegeerd.

Wellicht zult u zich terecht de vraag stellen waarom bij een plaatselijke aangelegenheid een nationale mobilisatie van onze afgevaardigden en leden aangewezen is?

Het principe:

Welnu het antwoord is simpel en kort: het gaat hier over het PRINCIPE!

  1. Het is duidelijk dat de betrokken overheid totaal geen respect vertoont voor het sociaal overlegmodel
  2. Het is noodzakelijk in zulke situatie solidair te zijn met onze leden, en afgevaardigden van andere provincies
  3. Het solidariteitsmechanisme binnen onze vakbond is ook onze grootste kracht tegen bestuurlijke elementen en/of situaties die dat miskennen of menen te moeten ondermijnen
  4. Het etaleren van onze solidariteit is belangrijk als drukkingsmiddel. (WIT)

COLLEGIAAL ZIJN = SAMEN STERK

Een dikke merci aan de deelnemers vanuit alle provincies.

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.