De laatste decennia staan politiemensen zwaar onder druk.

Ze worden niet alleen beschimpt en beledigd, geslagen en vernederd, maar zij staan ook nog eens onder zware controle van minstens 4 controlediensten.  

Vanaf het moment dat zij de straat opgaan worden zij gecontroleerd en gefilmd bij zowat elke interventie met de nodige (hoofdzakelijk ongegronde) klachten tot gevolg. Het minste foutje wordt uitvergroot en onderzocht.  

Anderzijds blijven beledigingen, slagen en verwondingen, (doods)bedreigingen en moord op politiemensen zo goed als zonder gevolg. Politiek en Justitie veroordelen dergelijke ernstige vergrijpen maar in de meeste gevallen blijven het maar woorden en beloftes. We moeten jaren wachten op een schrijven van de Procureurs-Generaal om geweld tegen politie streng aan te pakken terwijl het slechts enkele dagen heeft geduurd om een tekst te maken voor het gebruik van geweld door de politie. De wereld op zijn kop!

De druk op de politie is te groot. Het respect voor de politie is weg. Onze Minister moet dringend actie ondernemen en voor ZIJN Politie opkomen! De politie is DE steunpilaar en niet de pispaal van de maatschappij.

Arm België.

Carlo Medo
Nationaal Voorzitter 
cm@nspv.be
0476/38 40 63

ATO-TOOL NSPV 2019

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.