Beste vrienden, beste leden, beste collega's van de GPI.

U hebt ongetwijfeld hier en daar onsympathieke en zelfs beledigende opmerkingen gelezen over het NSPV maar ook over het VSOA met betrekking tot het sectorale akkoord. Ik wil u eraan herinneren dat, als wij hadden geluisterd naar het hoofd van CGSP (Franstalige vleugel ACOD) die deze uitspraken doet, wij helemaal niets verkregen hadden. Nochtans heeft de NAVAP van 2014, het sectoraal akkoord van 2018 met de eerste loonsverhogingen en de maaltijdcheques al een voordeel VOOR IEDEREEN opgeleverd. Ook al betreuren we dat de uitvoering van de loononderhandelingen van 2021 gewijzigd werden, zal dit in de toekomst toch merkbaar zijn op uw loonfiche.  Wij geven mee dat CGSP niets van deze voordelen heeft goedgekeurd.

Heeft de federale overheid zijn gegeven woord gebroken? Ja, wij zijn de eersten die dit betreuren en veroordelen! Laten we onze critici eraan herinneren dat ZEVEN partijen deze begrotingsovereenkomst hebben ondertekend, waaronder de partij die het hoofd van het CGSP dierbaar is! Een beetje nederigheid is hier op zijn plaats.   

Eén van onze tegenstanders roept op tot acties tegen de vakbonden. 

Het  NSPV roept haar leden zeker niet op om deel te nemen aan de manifestatie van 9 november. Wij maken geen deel uit van deze ouderwetse politieke cultuur. 

Zullen we actie ondernemen? Ja, op een weloverwogen, gerichte manier waarbij we de rechten en voordelen van al het GPI-personeel verdedigen! 

Laat u dus niet misleiden door organisaties die geen wettelijk of representatief bestaan hebben ofwel ten dienste staan van de politiek! 

 

Carlo Médo – Nationaal Voorzitter                                                   Thierry Belin – Nationaal Secretaris

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.