Deze woensdagnamiddag hebben tientallen jongeren opnieuw keet geschopt en vielen hierbij de politie aan.

Gebouwen, voertuigen en een persoon die wou tussenkomen deelden ook in de klappen.

Waarom? Uitgelokt door de politie beweren sommigen zoals de VZW MRAX.

Neen, gewoon omdat ze hun zinnen gezet hebben op het aanbrengen van vernielingen, ze anderen willen uitdagen en onze waarden en normen niet aanvaarden.

Tot deze samenkomst werd opgeroepen door een sociale mediafiguur, volgens de nationale pers ook gekend als Vargasss92. Deze riep op om samen te komen aan het Muntplein in Brussel. Hij deed dit in het verleden ook in Frankijk, steeds met rellen tot gevolg. Tot wie richt hij zich? Wie gaat hier op in? De modale en gehoorzame burger of anderen? De talrijke video’s verspreid via de sociale media spreken voor zich. Tientallen jongeren die vernielingen aanbrengen, mensen bedreigen en de politie aanvallen. Het aanwezige materiaal voor de opbouw van de kerstmarkt (winterpret) moest eraan geloven. Dit werd gebruikt om een toevallig passerend voertuig te vernielen en de aanwezige politiemensen aan te vallen.

Deze bijeenkomst was niet toegelaten en daarom besloot de administratieve overheid om de manifestanten uit mekaar te drijven. Met welke gevolgen?

Hoe vaak moeten de “brave” burgers, voorbijgangers dit lot nog ondergaan? Hoe kunnen de zelfstandigen hun handels activiteiten nog verderzetten wanneer zij telkens geconfronteerd worden met deze wetteloosheid?

Ook de aanwezige politiemensen moesten de woede van de massa ondergaan. Beledigd, bespuwd, beschimpt, …

 

Het volstaat niet meer voor de overheden om te zeggen dat ze achter hun goedwerkende politie staan. De tijd is rijp voor harde en duidelijke beslissingen van onze overheid zodat de publieke veiligheid opnieuw verzekerd wordt. Het is tijd om aan de veiligheidsdiensten de nodige middelen en personeel te geven zodat zij de veiligheid en orde in de straat kunnen herstellen. De tijd is gekomen voor justitie om deze criminelen hard aan te pakken. De vraag is: "Heeft justitie hiervoor wel de nodige middelen ter beschikking?"

Het NSPV is heel duidelijk. De toestand voor onze politiemensen is niet meer houdbaar. We brengen deze boodschap over aan de politieke verantwoordelijken. Geen woorden maar daden.

Thierry BELIN

Nationaal secretaris NSPV

PENSIOENEN

De recentste informatie vindt u hier terug.
Het NSPV communiceert enkel over besproken zaken!

ATO-TOOL NSPV 2018

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.

logo cover

ACMP CGPM20logo klein1