Naar aanleiding van onze opmerkingen over het Samenwerkingsprotocol op het BOC van de PZ Brugge en het samenroepen van een dringend BOC in de PZ Damme/Knokke-Heist werd een consensus bereikt.

  • De inbreuk op art. 3, 8° van het KB op de CPBW staat niet vast omdat er op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden.  Het standpunt van beide overheden is dat over beleidsintentieverklaringen geen voorafgaand syndicaal overleg gepleegd wordt. Anderzijds worden onze vragen en opmerkingen wel als pertinent en legitiem ervaren, zij het net iets te voorbarig.
     
  • Beide overheden nemen akte van de stelling dat fusioneren gebonden is aan sociale begeleidingsmaatregelen en ook 'goedkoper is'.  Echter is een fusie politiek niet haalbaar, noch gewenst.
     
  • Onze vraag (en tevens die van alle syndicale medestanders) om een informeel zone-overschrijdend overlegorgaan met de syndicale partners te installeren wordt gunstig onthaald.  Er zullen gezamenlijke technische comités georganiseerd worden per thema opgenomen in het samenwerkingsprotocol.

NSPV VZW heeft opdracht gegeven aan zijn lokale afgevaardigden om actief deel te nemen aan dit informeel zone-overschrijdend overlegorgaan.  Hierdoor krijgen we de noodzakelijke garanties wat betreft de betrokkenheid en communicatie.  Het NSPV zal waakzaam toezien op de belangen van het personeel in dit verhaal.  De uitvoering van het samenwerkingsprotocol moet zeker voor het betrokken personeel een meerwaarde creëren.  Met vragen en wensen van het personeel zal men rekening moeten houden.  De lokale afgevaardigden zullen daar nauw op toezien en uw belangen verdedigen.

 

Benny Lavaert, provinciaal voorzitter NSPV-WVL

Jan Vanden Berghe, NSPV afgevaardigde PZ Brugge

Nico Claeys, NSPV afgevaardigde PZ Damme/Knokke-Heist