NSPV Oost-Vlaanderen -- Gepensioneerdenwerking

Dagtocht vanuit Temse en Antwerpen naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens -- donderdag 22/06/2023

 

Hallo iedereen,

Na onze geslaagde bowling is het tijd om opnieuw een activiteit te organiseren voor onze gepensioneerde NSPV-leden.

Met de NSPV-afgevaardigden ‘Gepensioneerdenwerking’ van de drie afdelingen binnen onze provincie hebben we gekozen voor een dagtocht vanuit Temse naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens. De haven van Antwerpen ontdek je het best vanaf het water tijdens een gegidste boottocht naar het indrukwekkende Deurganckdok.

In de voormiddag vertrekken we met rederij Rivertours om 11.30hr vanuit Temse, Wilfordkaai 14, waar een betaalparking is. 500m verder is er een gratis parking in de Oeverstraat 78. Ook het station op 700m behoort tot de mogelijkheden. Op de middag maken we tijdens deze boottocht een korte halte om deelnemers vanuit Antwerpen te laten inschepen (er wordt niet uitgestapt).

Al varend ontdek je vanuit Temse het Bornems gehucht 'Buitenland', het Scheldestadje Rupelmonde, het natuurgebied ‘Kruibeekse polders’ en de vernieuwde Antwerpse kaaien met mooi zicht op de kathedraal.

Na een korte stop te Antwerpen (Steenplein) varen we verder langs het MAS en het nieuwe havengebouw in de vorm van een diamant en door het havengebied.

Eens voorbij het strand van Sint Anneke ruimen de panoramische vergezichten plaats voor de industriële installaties van de Petro-chemiebedrijven en de welbekende koeltorens van Doel. Langzaam maar zeker naderen we het hart van de zeehaven van Antwerpen.

Met zijn unieke ligging biedt de haven van Antwerpen een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer. Tussen de reusachtige containerschepen voel je je als een mier naast een olifant. Met deze tocht heb je dan ook de unieke kans om letterlijk midden tussen de ronkende motoren van de wereldeconomie te staan!

We keren ter hoogte van het laatste polderdorp Lillo en varen terug stroomopwaarts naar Antwerpen en vervolgens naar Temse, onze thuishaven waar we omstreeks 17.30hr aankomen.

Aan boord kunnen we een maaltijd gebruiken onder de vorm van een koude schotel ofwel met vlees (15€) of vis (17€).

De totale deelnameprijs bedraagt 45 of 47 €.

NSPV Oost-Vlaanderen biedt de deelnemende NSPV-leden van de provincie Oost-Vlaanderen (niet voor partners) een tussenkomst op de deelnameprijs aan van 15 €. Deze tussenkomst wordt op de dag zelf, ter plaatse en cash, teruggebetaald.   

Inschrijvingen worden verwacht ten laatste op 22/05/2023 door storting van de deelnameprijs op het rekeningnummer van NSPV Prov. Oost-Vlaanderen: BE81 7360 7406 5224 met vermelding van naam lid + maaltijdkeuze vlees of vis.

We zouden het eveneens op prijs stellen – als vorm van dubbele controle - moesten jullie ook nog een mail overmaken met betrekking tot jullie deelname en maaltijdkeuze naar de NSPV Provinciaal Vertegenwoordiger Sector Oprustgestelden van de Provincie Oost-Vlaanderen: ivan.van.de.veire@nspv-ovl.be

We kijken er alvast naar uit om nog eens met jullie allen gezellig samen te zijn.

In naam van het NSPV-team Afgevaardigden Gepensioneerden OVL

Ivan VAN DE VEIRE – PVSO NSPV Oost-Vlaanderen

ivan.van.de.veire@nspv-ovl.be

+32 486 06 34 34